Uitbreiding ‘Dombosch Boulevard’

‘Dombosch boulevard’ wordt weer uitgebreid. De bedoeling is dat ook de panden naast Leen Bakker en Praxis worden gesloopt en plaats maken voor nieuwe detailhandel.

Hiermee wordt de detailhandelszone op het industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer verder ingevuld. Hoeveel en welke winkels daar precies komen, kan projectmakelaar Ben Stieber nog niet zeggen. ‘Het kan zijn dat er een multifunctionele keten wordt gebouwd, maar het kan ook zijn dat er verschillende winkels komen’, aldus Stieber, die zich bezighoudt met het gedeelte Elftweg. Er is ruimte voor variatie. ‘Maar de winkels moeten in ieder geval allemaal te maken hebben met het thema hobby, klussen en wonen’, aldus Stieber. De komst van Carpet Right naar de Elftweg in Dombosch is overigens definitief van de baan. ‘Ze hebben zich om economische redenen teruggetrokken.’ Maar inmiddels is er alweer belangstelling getoond. ‘We zijn al wel met een andere kandidaat in onderhandeling.’

Langs de oost- en westkant van de Maasdijk loopt een volumineuze detailhandelszone. Bedrijven die volumineuze detailhandel willen voeren, mogen zich alleen in deze stroken vestigen. Het assortiment moet voor 70 procent uit volumineuze producten bestaan; 30 procent mag detailhandel zijn.

In mei 2009 werd het nieuwe pand van Praxis geopend. De winkel is verhuisd van de Boterpolderlaan naar een ruimte van dubbele grootte aan de Elftweg op het industrieterrein. Ook Leen Bakker, eveneens gevestigd aan de Boterpolderlaan, komt naar de Elftweg. In mei wordt de nieuwe vestiging naar verwachting geopend. Op de lege plaats aan de Boterpolderlaan is het woningbouwproject Heereland gepland. Ook Fauna is verhuisd naar de detailhandelszone, maar dan aan de andere kant van de Maasdijk. Ook deze winkel heeft er een flinke oppervlakte bij gekregen.