Uitslag VOG poll “Landing Strip in Geertruidenberg”

Afgelopen maand stond de poll “Willen we als eerste in Nederland een ‘Landing Strip’ in onze gemeente om PAL-V te ondersteunen?” online. 

Deze poll was ontstaan n.a.v. de netwerkborrel bij PAL-V afgelopen mei. De vliegende auto heeft een relatief klein en kort oppervlak nodig om te kunnen landen en opstijgen, een zogenaamde “Landing Strip”.

De ambitie van het innovatie bedrijf is enkele tientallen landing strips in Nederland te realiseren. Aangezien PAL-V gevestigd is in Raamsdonksveer en er een ondernemerscollectief is dat de intentie heeft een PAL-V aan te schaffen leek het ons een mooi initiatief om de eerste PAL-V Landing Strip in Nederland te realiseren. Dat blijkt ook uit de reacties op de poll. Met 0 (nul) reacties die vliegveld Seppe dichtbij genoeg vinden, en slechts 1 (één) reactie die meer toekomst in drones voor personenvervoer ziet, blijkt uit de rest van de reacties dat iedereen voorstander van zo’n PAL-V Landing Strip is.

Wij zijn benieuwd of de gemeente dit onderwerp in de toekomst op de agenda gaat zetten, want het is tenslotte een unieke kans om Geertruidenberg/Raamsdonksveer nog beter te profileren op het gebied van innovatie, ondernemerschap en duurzame mobiliteit.