Valentijn: ingetogen en uitbundig

Flink uitpakken of juist ingetogen met een handgeschreven kaart en de klassieke roos; dit jaar zien we twee tegengestelde trends met Valentijn. 14 februari is de dag dat heel Nederland, single of samen, elkaar de liefde verklaart. Detailhandel Nederland verwacht een extra omzet van € 68 miljoen.

Dit jaar zeggen verliefde mensen, al dan niet anoniem, zo origineel mogelijk ‘ik hou van je’. Bijvoorbeeld door zelfgemaakte tweesterren diners geserveerd op speciaal liefdesservies, geluksballonnen en een houten ansichtkaart. Ook geeft men elkaar een gepersonaliseerde telefoon- of iPadcase kado. Sommige mensen creëren voor hun geliefde een thuis-spa door middel van drijvende lichtjes in bad, champagne en lekker geurende badproducten.

Aan de andere kant blijft bijvoorbeeld ook de rode roos, immers de bloem van de liefde, populair dit jaar. En dit geldt ook voor de handgeschreven kaart. Verder zien winkeliers dat traditionele kado’s zoals hartjes van chocolade, een mooi fotolijstje met romantische foto, lingerie en een sieraad veel worden gegeven. Mannen krijgen graag een trendy koptelefoon, een horloge of een lekker luchtje. Met het koude winterweer leent Valentijnsdag zich uitstekend voor een romantische avond thuis; het huis versierd met rozenblaadjes, rode kaarsen en ballonnen, de open haard aan en genieten van lekker eten, warmte en elkaars gezelschap.