Van het Gas af met Stralingspanelen

Rodenburg Installatiebedrijven toont infraroodverwarming op de Energiemarkt.  Meer weten? Lees hier verder.

De panelen kunnen worden opgenomen in een systeemplafond en hebben een structuur die daarop lijkt.

Tijdens de Energiemarkt werd op de stand van Rodenburg Installatiebedrijven naast informatie over warmtepompen en ledverlichting,  een ongewone vorm van verwarming getoond, namelijk infraroodverwarming door middel van een stralingspaneel, Dergelijke panelen werken op 220 volt, geven meteen na inschakeling een aangename en onzichtbare warmte af en kunnen worden gemonteerd aan wand of plafond. Een bijzondere eigenschap van infraroodverwarming is dat de ruimte waarin het paneel is gemonteerd, niet eerst op temperatuur hoeft te komen om jezelf comfortabel te voelen. Meteen na inschakeling voel je een heerlijke warmte, die vergelijkbaar is met zonnewarmte achter glas.

Een bijkomend voordeel is dat er, in tegenstelling tot centrale verwarming, géén sprake is van stofcirculatie, De panelen kunnen worden opgenomen in een systeemplafond en hebben een structuur die daarop lijkt. Uitvoering als glaspaneel of spiegel is eveneens mogelijk. Stralingspanelen kunnen ook vrijhangend of meteen aan het plafond worden gemonteerd.
Stralingspanelen worden meestal gebruikt als bijverwarming in bestaande woningen of kantoren,  maar in goed geïsoleerde nieuwe woningen is het system ook geschikt als hoofdverwarming, Omdat stralingspanelen stroom verbruiken, kunnen ze uitstekend worden gecombineerd met zonnepanelen.

Meer informatie is  aan te vragen via het contactformulier op de website:
www.rodenburginstallatiebedrijven.nl of stuur een mail aan info@rodenburg-bv.nl.

Bron: Jos Kanters Rodenburg Installatiebedrijven.