Vanaf september: Soccer Center in G’berg

De initiatiefnemers maken bekend: Sporthal De Veste gaat in het tweede weekend van september open als Dongemond Soccer Center. 

Arie Treffers, Jos en Jürgen van den Elshout namen afgelopen voorjaar de sporthal over van de gemeente Geertruidenberg, die de accommodatie aan het Schonckplein op haar beurt weer van woningcorporatie WSG kocht.

Bij het Dongemond Soccer Center komt horeca. Exploitanten worden Rob en Susanne de Waard, die nu nog café Het Vermaak in Raamsdonk uitbaten. De hal krijgt twee indoor voetbalvelden, een fysiotherapiepraktijk (Johnny de Deugd) en een eigen voetbalacademie. Daarnaast vestigt zich er een personal trainer (Patrick Venus) en is plaats voor een opleiding tot fitnesstrainer. Ook komt er een presentatieruimte: de Soccer Experience Room.

Volgens Treffers zijn er contacten met meerdere clubs uit de regio over gebruik van de velden, zoals Right’Oh, RFC, Be-Ready, Dussense Boys, Almkerk en VV Oosterhout. “Zij kunnen hier in de winter trainen. Dat zal incidenteel zijn. Verder kunnen er jeugdtoernooien worden georganiseerd.” Voor de weekenden is het de bedoeling om nieuw leven te blazen in de zaalvoetbalcompetitie die De Veste had. Hiervoor hebben zich al tien teams gemeld.

VIP-room
De komende zeven weken wordt gewerkt aan de renovatie van de hal. “Het is een hele verbouwing”, meent Treffers. “Alles moet nog een kleurtje krijgen. De bedoeling is dat je vanuit een VIP-room mooi over de veldjes uit kunt kijken.”

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 8 september om 18.00 uur. Zondag 10 september volgt een open dag, van 12.00 tot 18.00 uur. De komende tijd beraadt de gemeente zich verder over de toekomst van de Veerse sporthal Parkzicht. Volgens Treffers blijft hij met zijn kompanen ook een belangstellende partij voor deze accommodatie.

Bron: BN De Stem