Meer aandacht voor Vandalisme in winkelcentrum

Winkelcentrum Het Anker in Raamsdonksveer krijgt de komende tijd meer aandacht van politie, boa’s en jongerenwerk.

Een vernielde boombak. © Sjoerd Marcelissen

“Aanleiding zijn recente vernielingen en overlast”, verklaart een woordvoerder van de gemeente Geertruidenberg. Zo zijn er afgelopen week boombakken vernield.

Een winkelier, die niet met naam in de krant wil, heeft in een felle brief zijn beklag gedaan bij de gemeente over de hangjeugd bij hem voor de deur. Hij spreekt van ‘intimiderend gedrag’ en een ‘grimmig klimaat’ binnen de winkelstraat. De jeugd hangt met name in de buurt van de winkelwagens van Albert Heijn, maar de supermarkt zelf zegt daar geen grote overlast van te ondervinden.

‘Overlast neemt snel af’
Volgens de gemeentewoordvoerder zijn er, tot afgelopen week, lange tijd geen meldingen van overlast geweest in Het Anker.

“Het is geen enkel probleem als de jeugd ergens staat, mits de jongeren zich acceptabel gedragen. Wanneer dat niet het geval is, treden wij handhavend op. Wij zijn ervan overtuigd dat de overlast snel afneemt, aangezien de overlast ook pas kort de kop opsteekt. Wanneer we er vroeg bij zijn, kunnen we ervoor zorgen dat de rust snel terugkeert.” Overigens gaat de gemeente er niet automatisch van uit dat de boombakken zijn vernield door hangjongeren.

De gemeente is al enige tijd aan het kijken of cameratoezicht mogelijk is in het Veerse centrum. Over enkele weken volgt meer duidelijkheid.

Bron: BN De Stem

NOOT BESTUUR VOG:
Vorig jaar hadden we een groot aantal inbraken in het winkelcentrum, nu zijn het wederom vernielingen. We hebben in 2017 alle ondernemers geënquêteerd een de grote meerderheid is VOOR camerabewaking. De burgemeester zou op korte termijn met oplossingen komen. We zijn erg benieuwd!