Veerdienst Geertruidenberg-Drimmelen tijdens Pinksteren naar verwachting in de vaart

De veerdienst tussen Geertruidenberg en Drimmelen is zo goed als rond. Willem van Harberden heeft nog afrondende gesprekken, maar hij verwacht dat de dienst vanaf Pinksteren in werking is. 

Sinds deze week bestaat de stichting Drie Mijlen. “Dat is de afstand die we gaan varen. Eerst was het de bedoeling dat we vanuit de passantenhaven van Geertruidenberg zouden vertrekken. Vanuit de Amertak is het echter korter, dus daarom willen we vanuit die plek vertrekken.”

De instaplocatie komt nabij de Standhazensedijk. “Het pad moet daar worden verlengd. Ik moet daarover nog in overleg met de leiding van de Amercentrale.”

De boten worden gefaciliteerd door ondernemer Rob Ebert uit Drimmelen. Aanmeren gebeurt bij de 1e Brabantse Zeilschool. Het varen duurt een halfuur.

Het Pinksterweekend valt tegelijk met de landelijke vestingstedendagen, die in Geertruidenberg worden gehouden. “We willen zes, zeven keer varen. De bedoeling is dat we daarna in de weekenden verder gaan. Het hangt af van het weer en de belangstelling. We zoeken ook nog vrijwilligers voor de veerdienst.”

Bron: BN De Stem