Veers Centrum toegankelijker

Een aantal verbeteringen worden doorgevoerd. ‘Over de trappen zijn nogal wat klachten binnengekomen’ – Nelly Frohlich van PvdA

Het centrum van Raamsdonksveer wordt ‘mindervalidenproof’.

centrum-raamsdonksveer

De gemeente Geertruidenberg trekt 25.000 euro uit om flink wat verbeteringen uit te voeren in het Anker, Vrijheidstraat, Hoofdstraat en Heereplein. Gisteravond ging de gemeenteraad unaniem akkoord met enkele maatregelen.

Zo krijgt de helling in winkelgebied het Anker een extra leuning. Tot tevredenheid van Nelly Fröhlich (PvdA). „Over de trappen zijn nogal wat klachten binnengekomen. Ik ben er zelf ooit van afgekukeld en ben daarom blij dat het verbeterd wordt.” Op verschillende plaatsen worden daarnaast noppentegels aangebracht. Deze zijn in het algemeen bedoeld voor de begeleiding van slechtzienden.

De openbare ruimte in het hart van Raamsdonksveer onderging enkele jaren geleden een opknapbeurt. Volgens de gemeente is daarbij telkens rekening gehouden met voorzieningen voor mindervaliden. In de praktijk bleken er desondanks nog wel wat verbeterpunten.
„Het gehandicaptenplatform is wel betrokken geweest bij de herinrichting van het centrum, maar niet intensief genoeg”, motiveert wethouder Kevin van Oort (GroenLinks). Volgens hem gaat dat bij de herinrichting rond de Keizersdijk en Touwbaan anders. „Daar zijn ze vanaf dag één bij betrokken.”

Frans Eijkhout (Uw Drie Kernen) vindt dat de werkzaamheden ‘tijdig’ moeten beginnen. Van Oort: „Dat gaan we doen.”

Bron: BNdeStem, Sjoerd Marcelissen