Veerse ondernemer naar Raad van State

Eigenaar Martin van Oord van de gelijknamige fietsenhandel in Raamsdonksveer is naar de Raad van State (RvS) gestapt. Hij maakt bezwaar tegen het schrappen van de passage over het toestaan van scooters in het nieuwe bestemmingsplan Dombosch.

Toen de gemeenteraad dit bestemmingsplan vaststelde, zaten de scooters er nog wel in. Provinciaal beleid staat dat echter niet toe, reden voor de gemeente de passage eruit te halen. Het college verzuimde de gemeenteraad te informeren, wat B en W op een reprimande van de raad kwam te staan.

Van Oord vindt dat zijn rechten zijn geschonden. Na de zomer verplaatste hij de scooterverkoop noodgedwongen van Dombosch naar Hank. “Ik was de koning te rijk dat de scooterpassage erin stond. Maar doordat hij er stiekem is uitgehaald, heb ik geen kans gehad om bezwaar aan te tekenen.” Van Oord zegt een ‘vervelend gevoel’ aan de zaak te hebben overgehouden. “Ik vind dit geen manier van doen. In deze beroerde economische tijden hebben we eigenlijk onnodige investeringen moeten doen.”