Veilig licht Wim Letschertbrug

Bericht op geertruidenberg.nl:


De wijk Rivierzicht Zuid is voor het overgrote deel klaar. Een mooi moment om ook de verlichting van de Wim Letschertbrug voor langzaam verkeer aan te pakken. De verlichting op de brug geeft ’s avonds namelijk niet voldoende zicht.

Het bedrijf AtexLicht in Raamsdonksveer heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwe verlichting. In het ontwerp worden tien lichtmasten in een lichte boogvorm aan de rechterzijde van de brug geplaatst (gezien vanuit Geertruidenberg). Doordat de lichtmasten licht gebogen zijn, komt het licht precies op het wegdek van de brug terecht. Bij het ontwerp is er nadrukkelijk op gelet dat het licht niet op het water schijnt, zodat er geen sprake is van lichtvervuiling. Door de blauwe LED-verlichting aan de bovenkant van de lichtmasten wordt de ligging van de brug extra geaccentueerd.

De verlichting wordt in het voorjaar van 2011 aangelegd. Dit heeft te maken met de levertijd van de lichtmasten. Tijdens de aanleg van de verlichting zal de brug ongeveer een week gesloten worden. Wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend. Zodra de definitieve datum bekend is, wordt dit gepubliceerd.