Veiling Hermenzeil opnieuw uitgesteld

De openbare veiling op internet zou in eerste instantie eind september plaatsvinden, later begin november, nu op  4 december.

Het restaurant bij Hermenzeil. © Sjoerd Marcelissen

Hermenzeil was eigendom van Leo van den Brand en werd in het voorjaar van 2016 failliet verklaard. Rabobank is de voornaamste schuldeiser als hypotheekhouder, maar kan niets zeggen over klanten. Een mogelijke gegadigde voor aankoop is de gemeente Geertruidenberg.

De politiek besprak enkele keren de kwestie rond het watersportcentrum achter gesloten deuren. Op de zaak rust voorlopig nog geheimhouding. Burgemeester Willemijn van Hees geeft aan er niets over te kunnen zeggen. Naast openbaar bieden kan ook onderhands een bod worden gedaan. Dit kan mogelijk de openbare veiling vertragen.

Chalets
De jachthaven bestaat sinds 1970, maar pas rond 2005 zijn daar de chalets bij gekomen. Onder de hamer gaan onder meer de grond, het restaurant en diverse campingruimtes. Het eigendom van de chalets wordt niet geveild. Hetzelfde geldt voor de jachthaven zelf, omdat hier het eigendom ligt bij het waterschap en het Rijksvastgoedbedrijf.

Bron: BN De Stem