Verdieping populair bij inbrekers

De combinatie van camerabeveiliging en de zichtbare aanwezigheid van surveillanten hebben op bedrijventerrein Dombosch tot een lange periode geleid zonder incidenten. Nog steeds is de situatie veilig maar het inbrekersgilde is ‘creatief’ (wellicht mede ingegeven door de economische omstandigheden).

De meeste kantoren beschikken immers tegenwoordig over electronische beveiliging. Dit beperkt zich echter vaak tot de begane grond en afgelopen periode is er in de regio meerdere keren bij bedrijven ingebroken door een gat in het dak te maken en vervolgens de gehele bovenverdieping te doorzoeken. Men heeft dan vrij spel en grote schade was steeds het gevolg. Houd hier dus terdege rekening mee!

De beveiliging op Dombosch heeft in ieder geval bij de enkele inbraak afgelopen jaar de schade tot een minimum weten te beperken. Men had gewoonweg geen tijd om grote financiƫle schade bij de klanten van Feel Safe Control toe te brengen. Gemiddeld 3 minuten na de melding bij de Feel Safe alarmcentrale is men namelijk ter plaatse. Wel wordt aangeraden om langere aanrijtijden door tussenkomst van een andere alarmcentrale te voorkomen.