Vergadering VOG

Informatie en dialoog over de volgende onderwerpen:

  • Detailhandel links en rechts van de Maasdijk (op industrieterrein Dombosch): wordt dit een ‘bouwmarktzone’ of willen we ook andere bedrijvigheid hier een mogelijkheid geven (detailhandel met een winkeloppervlak groter dan 1.000m2 en niet vallende in de food?)
  • Centrumontwikkeling Raamsdonksveer: adequate winkelniveau + goede uitstraling komt gemeente in het algemeen en ondernemers in het bijzonder ten goede
  • Stimulering ondernemers door gemeente: als ondernemers willen we graag de vrijheid hebben om te ondernemen maar we willen ook dat de gemeente zich opstelt als een stimulerende factor en daarop het beleid gericht heeft, hoe kunnen we dit creëren?
  • Infrastructuur naar/van/op Dombosch: meer dan 5.500 mensen zijn er werkzaam en toch ontbreekt nog steeds een adequate infrastructuur, wie is aansprakelijk wanneer er iets gebeurt?
  • Enz.

Behalve genoemde onderwerpen zal als gastspreker prof. Mr. Ruud Galle aanwezig zijn, hoogleraar Ondernemingsrecht aan de universiteit van Tilburg. Hij zal ons nader informeren over het onderwerp: Ondernemen en (persoonlijke) aansprakelijkheid. Aan het ondernemen kleven immers aansprakelijkheidsrisico’s waar de ondernemer/manager gelukkig niet iedere dag bij stilstaat. Enige info hierover door een specialist kan echter zeker nuttig zijn.

Ter afsluiting van een boeiend jaar en deze bijeenkomst zal vervolgens nog genoten worden van een drankje en een hapje.