‘Vergeet niet waarom we Hermenzeil hebben aangekocht’

Met die boodschap komt gedeputeerde Erik van Merriënboer praten met de gemeenteraad.

Jachthaven Hermenzeil, die de gemeente Raamsdonksveer in de strijd tegen ondermijning heeft aangekocht en nu weer in de verkoop gaat doen. foto: ARIE KIEVIT © Arie Kievit

,,Vergeet vooral niet waarom je hieraan bent begonnen”. Met die boodschap komt provinciaal gedeputeerde Erik van Merriënboer op 12 maart praten met de gemeenteraad van Geertruidenberg over de verkoop van jachthaven Hermenzeil. Hij hoopt nog deze maand uit de impasse te komen, antwoordt hij op vragen van BN DeStem.

Gemeenten en provincie kochten samen de roemruchte jachthaven te Raamsdonk om crimineel geld buiten de deur te houden. Vervolgens werd er voor een verkoopprocedure gekozen waarbij niet de geboden prijs maar de kwaliteit van de geïnteresseerden leidend was. Het merendeel van de raad vreest nu dat er een te groot verlies wordt geleden en blokkeert de gekozen tactiek.

Echter: wethouder en provincie houden vast aan de door vastgoed-experts geadviseerde procedure. Van Mierriënboer op vragen van BN DeStem: ,,Wij zoeken de balans tussen kwaliteit en verkoopopbrengst. Als we de prijs al in de eerste fase laten meewegen moet elke geïnteresseerde een business case uitwerken. Terwijl je toch eerst met de gemeente moet kunnen overleggen en alle informatie moet hebben om een goed voorstel op te baseren. Dat zou juist serieuze kandidaten ervan kunnen weerhouden om mee te doen”.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 26-02-19