Vergrootglas op Jubilerend restaurant De Triangel

Eigenaresse Anja van Campenhout en René van Zelst bedachten  een actie voor het 40-jarig Jubileum

De maandmenu’s met flinke korting zijn een groot succes geworden. “We hebben daarom besloten er volgend jaar gewoon mee door te gaan”. Eerder deze week is de eetgelegenheid helemaal in kerstsfeer gebracht. Een mooie ambiance voor een gezellig en informeel gesprek, dat ook zo kenmerkend is voor deze horecagelegenheid.

Locatie
Het restaurant bevindt zich pal aan de afritten van de snelwegen A59 en A27. Met veel parkeerruimte direct voor de deur. Een ideale locatie. Volgens Anja is op de huidige plek in vroeger tijden al heel lang sprake van een ‘uitspatting’( een eet – en drinkgelegenheid). In 1976 openden haar ouders Joop en Riekie van Engelen de zaak aan de Oosterhoutseweg 1. Daarvoor was het een café. Vanaf het begin werd het accent op eten gelegd. Vanaf haar 16e startte Anja in het bedrijf van haar ouders en haalde alle benodigde horeca – papieren. In 1984 nam ze met haar toenmalige echtgenoot Jarno van Campenhout(overleden in 1997) het bedrijf over. Drie jaar later werd de grote uitbouw aan de zijkant van het pand gerealiseerd. De Triangel beschikt over 70 zitplaatsen. Hetzelfde aantal is aan terras beschikbaar.

Misvatting
Veel mensen denken dat het restaurant in visgerechten is gespecialiseerd. Dat is volgens Anja een misverstand. “We hebben ongeveer evenveel vis – als vleesgerechten op de kaart. We zijn een echt Hollands restaurant, waar je voor een hele schappelijke prijs prima kunt eten. We bereiden ook veel seizoensgerechten. Denk hierbij aan asperges, mosselen of wildgerechten”.
Al die jaren is Anja – nu vijf dagen per week – het liefst aan het bedienen. Veel mensen uit de directe omgeving, maar ook van verder weg, eten met enige regelmaat in de zaak. “Ik schat dat ongeveer 75% van de bezoekers vaste klant is”. Vandaar dat er vaak leuke gesprekjes ontstaan, waarvan ze echt kan genieten: De binding met de klanten vind ik echt geweldig. Als ik mijn leven over zou kunnen doen, dan zou ik weer voor dit vak kiezen!”, zegt ze uit de grond van haar hart.

Oliebollen
Een drukke periode staat voor de deur: kerstavond en beide kerstdagen zijn al volgeboekt. Meteen daarna start de voorbereiding op de oliebollenactie, die Anja en René bijna twintig jaar geleden bedachten. In de beginjaren werden de oliebollen nog thuis bezorgd, maar dat was door het grote succes niet vol te houden. Nu wordt er door René en een aantal vrienden twee dagen ( en een nacht ) vanuit een grote kar non-stop gebakken en komen de klanten de oliebollen in de zaak ophalen. Deze is daarom 30 en 31 december gesloten voor eters.

Doorgaan
Het restaurant heeft drie fulltime en een negental parttimers (veelal weekendhulpen) in dienst. De eigenaresse toont zich tevreden hoe de zaak momenteel draait en wil dat nog flink wat jaren voortzetten. “Met nu twee dagen per week vrij ( dinsdag en woensdag) is er wat meer tijd om mijn zoon Roland met zijn partner en de twee kleinkinderen Gail(11) en Miles(3) in Hilversum te bezoeken. Ook hebben we al wat bedrijfsbezoeken en andere activiteiten als VOG – lid bezocht. Ik vind het fijn dat nu ook de plaatselijke MKB – bedrijven meer betrokken worden. Er is nu duidelijk meer aandacht voor de kleine ondernemer!”

Van onze VOG – webredactie