Verkoop jachthaven loopt mogelijk vertraging op

De verkoop van jachthaven Hermenzeil  loopt mogelijk enige vertraging op. In eerste instantie zou de jachthaven deze zomer verkoopklaar zijn.

694
Jachthaven Hermenzeil is zo goed als leeg. © Sjoerd Marcelissen

Dit wordt waarschijnlijk enkele maanden later. Volgens de gemeentewoordvoerder is er vanuit ‘een groot aantal partijen’ interesse. “Waaronder enkele partijen uit onze gemeente.”

De gemeente Geertruidenberg kocht, in samenwerking met de provincie, vorig jaar Hermenzeil. Doel was om te voorkomen dat het failliete watersportcentrum in handen zou vallen van criminelen. Volgens de politie waren er signalen dat mensen uit de hoek van drugs- en wapenhandel interesse hadden in aankoop.

Visie

Burgemeester Willemijn van Hees heeft altijd uitgesproken dat Hermenzeil een recreatiebestemming houdt. De bedoeling was om in juni met een visie te komen, maar dit is niet gelukt. “De visie en het voorstel voor het proces tot verkoop zijn nog niet voldoende uitgewerkt om aan de gemeenteraad voor te leggen”, verklaart de gemeentewoordvoerder. “Waarschijnlijk wordt het in september door de raad behandeld.”

Sinds Hermenzeil in handen van de gemeente is, is er sprake van bewaking. De eerste maanden was er permanente controle aan de poort. Inmiddels is er nog enkel camerabewaking. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Permanente bewaking kostte 90.000 euro per maand, bij camera’s is dat 4.000 euro. “Daarnaast maken we gebruik van externe adviseurs en voeren we onvermijdelijk onderhoud uit”, zegt de woordvoerder.

Bedrijfswoning

Voorlopig zijn er nog geen ontwikkelingen als het gaat om Zijlweg 1a, naast Hermenzeil. Hier woonde een gezin, maar volgens de gemeente is wonen daar niet toegestaan. De voormalige bedrijfswoning hoort bij de jachthaven. Dit pand is bezit van Guus Ras, vakantieparkondernemer. Hij gaf eerder aan Hermenzeil te willen kopen, nog voordat de gemeente zich met de zaken bemoeide.

Bron: BN De Stem