Verkoop sporthal Geertruidenberg gaat niet door

Sporthal De Veste in Geertruidenberg wordt niet verkocht aan Dutch Lions. Dat heeft het college van B en W besloten. Volgens de gemeente kan de verkoop niet doorgaan onder de voorwaarden van de investeerdersgroep.

Beide partijen zijn al enkele maanden in onderhandeling over De Veste. Dutch Lions heeft plannen voor een Soccer Center in de sporthal aan het Schonckplein. De raad had het verkoopbedrag eerder bepaald op 450.000 euro. Volgens B en W komt Dutch Lions niet geheel tegemoet aan die eis.

De investeerders willen wel dat bedrag betalen, op voorwaarde dat de gemeente de technische ruimte van de sporthal asbestvrij oplevert. “Dit is voor Dutch Lions een harde eis die zij als billijk en normaal ervaren.” “Jammer”, vindt Arie Treffers, woordvoerder van de investeerders, het standpunt van B en W. “Wij voldoen wel aan de door de gemeente gestelde voorwaarden en de vraagprijs, maar wij zijn niet verantwoordelijk voor asbest in een pand dat ons aangeboden wordt.”

‘Spijkers op laag water’
VVD’er Patrick Kok snapt het standpunt van B en W niet. “Dit is spijkers op laag water zoeken. Als je een beetje creatief bent… Wethouder Kevin van Oort wil gewoon de sporthal niet verkopen.” Van Oort is altijd voorstander geweest van sloop. Op het Schonckplein zouden dan huizen kunnen komen. Volgens Kok is de asbestsanering noodzakelijk om de verwarmingsinstallatie in het ketelhuis te vervangen, waar asbest is geconstateerd. “Alleen al vanwege het gezondheidsrisico ben ik van mening dat de gemeente gehoor dient te geven aan de door Den Haag opgelegde taak om asbest zoveel mogelijk te saneren.”

De gemeenteraad krijgt twee weken de kans om op het besluit te reageren. Treffers: “Wij wachten rustig af.”

Bron: BNdeStem.nl