Vinoloog Erna Knook van ViniVisie heeft ‘kijk op wijn’

Via vrienden kwam Erna steeds meer in contact met Italiaanse delicatessen én de wijnen uit die streek.

Erna Knook Register Vinoloog

Via vrienden die naar Le Marche in Italië zijn geëmigreerd kwam Erna Knook steeds meer in contact met Italiaanse delicatessen én de wijnen uit die streek. Al snel werd ze gegrepen door het ‘wijnvirus’ en ging ze zich meer en meer verdiepen in de wijnwereld. Ze volgde met succes een opleiding tot vinoloog aan de Wijnacademie, waardoor ze als Register Vinoloog iedereen uitgebreid kan informeren over wijn in zijn vele aspecten. Zo’n tien jaar geleden richtte zij haar bedrijf ViniVisie op en importeert zij mooie wijnen uit Italië en dan met name uit de wijnstreken Le Marche, Toscane en Campania; later volgden ook kwaliteitswijnen uit de rest van de wereld. Naast de import van wijnen verzorgt Erna Knook met ViniVisie themagerichte wijnproeverijen en -educatie op locatie. Bovendien levert ze relatiegeschenken voor o.a. jubilea en kerst- en eindejaarpakketten. De levering van kwaliteitswijnen in combinatie met de goede adviezen zorgden voor een contant groeiende groep vaste klanten: van bedrijfsleven tot particulieren en in de horeca van cafés tot en met de betere restaurants in Noordwest-Brabant en Zeeland. De klanten trekken allemaal dezelfde conclusie: Erna Knook heeft kijk op wijn.

Haar eigen import van wijnen neemt Erna Knook zeer serieus en met regelmaat bezoekt zij wijnhuizen en -beurzen in het buitenland. “Enerzijds doe ik dat om mijn wijnkennis up-to-date te houden en anderzijds om kennis te maken met de wijnboeren. Daardoor kan ik tijdens proeverijen mijn ervaringen delen met mijn klanten, potentiële klanten of particuliere groepen over het wijnland, de streek, het terroir, de wijnboer, de werkwijze en de druivenrassen die hij gebruikt en de wijnen die hij maakt. Het genieten van wijn wordt groter als je er meer van weet. Naast Italië hebben we wijngaarden bezocht in onder meer Frankrijk, Spanje, Duitsland en in Zuid-Afrika. Een aantal van de wijnen uit de zogenaamde nieuwe wereldlanden importeer ik in nauwe samenwerking met collega-ondernemer Hans Lippens; met hem organiseer ik ook wijnreizen naar onder andere Zuid-Afrika en wijnstreken en -landen in Europa.”

“Uit welk land de wijn ook komt, elke wijn heeft de aandacht nodig die het verdient”, stelt Erna Knook. “Liever een goed glas wijn met aandacht gekozen, dan één van mindere kwaliteit waarvan je achteloos een fles leegdrinkt.” Het zijn dan ook louter kwaliteitswijnen die ViniVisie levert of tijdens een proeverijen op tafel komen. Erna zegt over de mogelijkheden: “Ik organiseer de themagerichte, educatieve proeverijen, bijvoorbeeld wijn-spijscombinaties, seizoenwijnen of een bepaald land, op locatie voor minimaal acht personen en geheel volgens de wensen van de klant. Het kan als bedrijfsborrel of als onderdeel van een bedrijfsfeest, voor horecaondernemers die een wijnkaart willen samenstellen, maar ook bij mensen thuis; in alle gevallen lever ik maatwerk. Mijn eerste echt serieuze proeverij die ik organiseerde, was overigens voor zo’n honderd VOG-leden.” Wie Erna spreekt over ViniVisie proeft de passie die zij heeft voor wijn. Dan weet je ook dat de kwaliteit gegarandeerd is.

ViniVisie is gevestigd in de Koestraat 33 te Geertruidenberg.
Tel: 06 21813802; Email: erna@vinivisie.nl; website: www.vinivisie.nl

Bron: VOG Redactie – Jan Hoek