VOG BBQ bij Dongemond Soccer Center

Wat je van een oude sporthal kan maken? Het antwoord: Dongemond Soccer Center in Geertruidenberg,

De voetbalhelden van weleer die meekijken in de Britse pub van het Dongemond Soccer Center.

de metamorfose van voorheen sporthal De Veste. Vernieuwend, efficiënt, functioneel. Niet alleen voor de regionale ‘binnenvoetballers’ maar ook voor de voetbalsport in brede zin.

Als voetbal de nieuwe religie is, zoals een van de initiatiefnemers, Hankenaar Arie Treffers, predikt, dan is het Soccer Center een nieuwe voetbaltempel. Innoverende bedrijvigheid in de gemeente Geertruidenberg. Reden voor de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) om de leden uit te nodigen voor een zomerborrel en een hapje.

Inleiding door Marco Verbrugge.

VOG-bestuurslid Marco Verbrugge sprak een welkomstwoordje tot het gezelschap. Hij onderstreepte het belang van de VOG voor de bedrijven in Geertruidenberg: “We kunnen veel voor elkaar betekenen.” “Alle ondernemers lid worden, dus”, aldus VOG-voorzitter Louis de Wit. Hij benadrukte de goede verstandhouding met de gemeente Geertruidenberg.”
Het VOG bestuur sprak onlangs met het nieuwe gemeentebestuur. De Wit: “In ontspannen sfeer.”
Wat de VOG-bestuurders daarbij wel is opgevallen dat de ‘bedrijvigheid’ in Geertruidenberg nu over drie portefeuilles is verdeeld. Marco Verbrugge: “Dat maakt het voor ondernemers niet simpeler.”

Het Dongemond Soccer Center is niet alleen voetbal, maar ook een centrum van sport gerelateerde bedrijven, vijf in totaal. Zoals Sportconsult met Hes van Kapel als directeur. Van Kapel is oud-profvoetballer bij van Willem II en FC Den Bosch en nu al vijftien jaar spelersbegeleider op Europees niveau, kantoor houdend in het Soccer Center Geertruidenberg. Daarnaast beheert Van Kapel samen met Rob en Susanne de Waard het Dongemond Soccer Center. Naast Sportconsult is er ook een eigen voetbalacademie, een praktijk voor fysiotherapie (Fysiotherapie Geertruidenberg) en een Personal Trainer (Fit Combisport).

Waar het omgaat: een binnenvoetbalcentrum voor de Dongemond en wijde regio.

Een soccer center! Dat is een nieuwe fenomeen voor de regio. Binnenvoetbal op kunstgrasveldjes van vijftien bij dertig meter, met twee teams van elk vijf man waarbij een wedstrijd twee keer vijfentwintig minuten duurt. Korter dan een buitenvoetbalmatch want indoor-soccer berust op snelheid en betekent dus intensief en veel bewegen, op korte afstand. Een gat in de markt blijkt nu al.

De initiatiefnemers kochten de accommodatie in het voorjaar van 2017 van de gemeente Geertruidenberg. Die had het gebouw eerder overgenomen uit de boedel van de wankelende woningcorporatie WSG uit Geertruidenberg.
Initiatiefnemers zijn Hankenaar Arie Treffers, Jos  en Jürgen van den Elshout uit Geertruidenberg. Waarom de aankoop van die binnenvoetbalhal? Arie Treffers herhaalt nog maar eens wat hij al vaker heeft gezegd: “De kerken lopen leeg, de voetbalstations zitten vol, voetbal is als een soort nieuwe religie.”

Jürgen van den Elshout, een van de initiatiefnemers van het Dongemond Soccer Center.

Jürgen van den Elshout is de zoon van Jos, voormalig eigenaar van de scheepswerf in Lage Zwaluwe.

Jürgen: “Mijn vader is 75. Toen dit project ter sprake kwam, zei hij enthousiast ‘doen’!
En hij doet zelf ook mee!”

Het toekomstperspectief. Jürgen van den Elshout: “We trekken nu al duizenden mensen aan, uit de hele omgeving, teams uit Oosterhout en ’s Gravenmoer, overal vandaan. We hebben met veel inzet een vliegende start gecreëerd. Nog twee jaar en we zitten het hele jaar vol.”
Het trio initiatiefnemers heeft de zaak voortvarend aangepakt. In het na een stevige renovatie op 8 september 2017 geopende Soccer center Dongemond in Geertruidenberg zijn nu twee indoor-voetbalvelden.
In het Soccer Center huist ook het Europese hoofdkantoor van Dutch Lions, Een voetbalbedrijf dat zich richt op het scouten, opleiden en begeleiden van jonge voetballers in de USA met als doel om profvoetballer te worden. Er zijn inmiddels vijf Dutch Lions FC-clubs in de USA: Dayton, Houston, Cincinnati, Cape Coral en New York

Voor de toeschouwers en voor ontspanning zijn er twee horecagelegenheden: de VIP-room die Nummer Veertien heet en er is een Sports pub in Engelse stijl. Een biertje terwijl voetbal ‘goden’ als Bobby Charlton en George Best over je rug meekijken.

Bekijk ook de VOG foto gallery met daarin een video weergave van de VOG Network BBQ bij het Dongemond Soccer Center.

Bron: VOG Webredactie