VOG en de AVG

Het kan u bijna niet ontgaan zijn, vandaag, 25 mei, wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht.

De nieuwe privacywetgeving voor de hele Europese Unie.

Ook wij hebben er mee te maken, want we verwerken ook uw gegevens. Voor het versturen van nieuwsbrieven met relevante (lokale) nieuwsberichten, maar ook voor het bijhouden van de ledenadministratie. En straks registreren we bijvoorbeeld ook welke ondernemers op de nieuwe digitale informatiezuilen gaan adverteren. Aan al dit soort informatie zitten ook persoonsgegevens gekoppeld. Wat we precies registreren gaan we vastleggen in een verwerkingsregister. Daarin staat met naam en toenaam vastgelegd welke personen binnen het bestuur/de vereniging bij welke gegevens kunnen komen.

In onze nieuwe Privacy- en Cookieverklaring is opgenomen welke informatie wij verzamelen en hoe u ons kunt benaderen om uw gegevens te laten verwijderen. Uitschrijven uit onze nieuwsbrief is (en blijft) altijd al mogelijk, door middel van de link onderaan iedere nieuwsbrief die we versturen.

In de nabije toekomst zal er mogelijk nog e.e.a. bijgeschaafd worden in onze Privacyverklaring, zoals er ook in de wetgeving ook nog e.e.a. uitgekristalliseerd zal worden, maar we doen er in ieder geval nu, en in de toekomst, alles aan om zo zorgvuldig mogelijk met uw gegevens om te gaan.

Het  bestuur