VOG en gemeente vieren ‘succes’ vacaturebank

Tevreden en blije gezichten bij Van Hardeveld Vloeren in Raamsdonksveer. Vier partijen aan tafel die allemaal blij zijn dat er een ‘succesje’ gevierd kan worden. Edwin Dalmaijer werkt sinds enkele maanden voor het bedrijf, mede dankzij Monique Meijers – P&O-verantwoordelijke. Daarmee zijn werkgever en werknemer blij, dat het via vacaturebank van de VOG is gegaan stemt de ondernemersvereniging en de gemeente Geertruidenberg weer blij. “Het is een succesje dat we mogen vieren.”

VanHardeveld01

‘Anders dan anders’, ‘het ei van Columbus’ en ‘heel persoonlijk’ zijn termen die voorbij kwamen tijdens het gesprek over het succes van de vacaturebank. Meijers was namens Van Hardeveld Vloeren al langer op zoek naar een nieuwe werknemer. “We hebben een advertentie geplaatst en later ook een uitzendbureau ingeschakeld, zonder succes. Je krijgt altijd veel reacties, maar kwaliteit gaat toch boven kwantiteit. Op een gegeven moment waren we de wanhoop bijna nabij. In de nieuwsbrief van de VOG zag ik profielen van werkzoekenden voorbij komen, toen dacht ik: laten we het eens op die manier proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet.”

Het was – uiteindelijk – een schot in de roos. Wethouder Bert van den Kieboom geeft aan dat het systeem ‘uniek’ is. Marco Verbrugge, vice-voorzitter van de VOG, legt uit hoe het werkt. “Het zijn anonieme profielen. Er staat geen naam bij, geen foto en slechts een leeftijdsindicatie. Er staat ook niet een CV met eerdere werkgevers op, maar de kwaliteiten van een persoon staan er op.” Participatiecoaches spelen in dit verhaal een grote rol. Ze gaan in gesprek met de werkgever over de baan, het bedrijf en de wensen, terwijl ze ook praten met alle kandidaten die in de database staan. “Zo hebben we aan kunnen geven dat we naar op iemand op zoek waren die leergierig is, niet te oud – omdat we als bedrijf aan het vergrijzen waren. Dat hebben de participatiecoaches goed opgepikt.”

Ooit schilder
Het werd een succes. Al snel werden er kandidaten voorgedragen, tot tevredenheid van het bedrijf. Helemaal logisch is het niet dat zoeker en zoekende elkaar wisten te vinden. “Ik ben schilder van beroep. Dat was lastig, in die branche is geen vast werk te krijgen. In de zomer is er veel, maar in de winter is er soms niets te doen. Ik zat thuis zonder werk, dan moet je proberen te overleven. Via een uitzendbureau kwam ik weer aan het werk, maar het was weer voor even. Toen ik bij de gemeente aan moest kloppen vreesde ik het ergste, maar uiteindelijk is het heel snel gegaan en heb ik werk.”

VanHardeveld02Daarbij ziet Dalmaijer duidelijk verschil met een gewoon uitzendbureau. “Daar ben je eigenlijk een nummertje. Terwijl het met de participatiecoaches veel persoonlijker is. Het gaat over jou op dat moment.” En op basis van de kwaliteiten die hij heeft is hij bij Van Hardeveld Vloeren terechtgekomen, zelf had hij naar alle waarschijnlijkheid nooit gesolliciteerd op de vacante functie. “Nee, ik was schilder. Iets heel anders.” Als hij wel een brief had gestuurd, was de kans groot dat hij nooit uitgenodigd was voor een gesprek, geeft Meijers toe. “Je krijgt veel brieven, heel veel. En iedereen probeert er iets ludieks van te maken. Soms krijg je hele collages en soms freubelwerkjes. Iedereen probeert eruit te springen. Maar wij waren niet op zoek naar een schilder.”

Succes vieren
Door de participatiecoaches werd Dalmaijer samen met twee anderen wel gezien als goede kandidaat voor Van Hardeveld Vloeren. Hij werd voorgedragen en ging op gesprek, uiteindelijk heeft hij daar een contract aan overgehouden. Meijers: “Het is anders dan anders, op een frisse manier hebben we zo een werknemer gevonden.” Verbrugge, Van den Kieboom en wethouder Adriaan de Jongh horen het met genoegen aan. Laatstgenoemde is blij met het succes. “Het is een mooi begin. Wij willen graag dat mensen zo snel mogelijk aan het werk zijn natuurlijk. Maar het is daarbij belangrijk dat je mensen vooraf in de ogen kunt kijken, voor je ze voordraagt. Dat is richting toekomst ook belangrijk, want een goede match is duurzamer.” Wekelijks staan er in de nieuwsbrief twee profielen, terwijl er op de website van de VOG in totaal tien profielen staan die ook wisselen. Alle partijen hopen dat er in de toekomst nog vaak op deze manier lokale werkzoekenden aan lokale werkgevers gekoppeld kunnen worden.

Van den Kieboom: “We hebben gezegd dat we dit jaar één ‘hit’ wilden hebben, dat was het doel. Halverwege het jaar is dat al gelukt.” Verbrugge sluit zich daar bij aan. “We zijn blij dat dit succesje er is, dat mag gevierd worden. Het begint te werken.” Ook De Jongh is tevreden. “Bij mijn aanstelling, twee jaar geleden, heb ik de VOG gevraagd om mee te denken hoe we er iets aan zouden kunnen doen. De VOG heeft die handschoen opgepakt, dat is te prijzen.” De ondernemersvereniging is blij met de manier waarop het gegaan is. Een nieuwe website gaf de mogelijkheid om de vacaturebank op te stellen, met medewerking van de gemeente. Het eerste succes is er en alle partijen zijn tevreden. “Het is een goed en laagdrempelig instrument, een fantastische service”, sluit Meijers af.

Bron: Bestuur VOG (Fabian Eijkhout)