VOG en nationaal voorleesontbijt

Binnen ondernemersvereniging VOG zijn verschillende werkgroepen actief. Eén daarvan is de werkgroep Onderwijs & Techniek. Deze werkgroep werkt aan bevordering van de contacten tussen het basisonderwijs en de ondernemingen (in de gemeente Geertruidenberg) waar technische beroepen worden uitgeoefend. Hiermee wordt geprobeerd de interesse in technische beroepen in een vroeg stadium (kinderen tussen 4 en 12 jaar) op te wekken en te werken aan een vergroting van het aantal jongeren die in de techniek willen gaan werken. Achtergrond is natuurlijk de toenemende vergrijzing en het tekort aan jonge vakmensen op de werkvloer. Er wordt reeds samengewerkt met 56 bedrijven uit verschillende technische vakrichtingen en alle 9 basisscholen.

Het initiatief ‘Onderwijs & Techniek’ bestaat uit laagdrempelige activiteiten waarin, in aansluiting op de technische lessen die kinderen al krijgen op de basisschool, de praktijk getoond wordt aan de kinderen; dit wordt geweldig goed ontvangen door zowel de leerkrachten als de kinderen.

De volgende activiteit betreft het leveren van vakmensen aan de basisscholen tijdens het Nationale Voorleesontbijt 30 januari. De techniekbedrijven stellen hierbij vakmensen in werkkloffie ter beschikking om ’s ochtends tussen 8.30 en 9.30u met kinderen tussen 4-8 jaar te ontbijten, iets te vertellen over techniek en daarna voor te lezen voor de klas.

Techniekbedrijven welke nog niet deelnemen aan dit initiatief en hiervoor wel interesse hebben kunnen zich via mail melden bij ondernemersvereniging VOG.