VOG-info, jaargang 1 – nummer 2

Raamsdonksveer, 10 maart 2005
Geachte heer/mevrouw,
Via deze weg willen wij u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen/activiteiten bij en van de ondernemersvereniging VOG.
VOG-database gebruikt voor informering door gemeente na brand Dombosch
Achter de VOG-site (vogweb.nl) bevindt zich een afgeschermde database met allerlei gegevens van leden en overige bedrijven/belangstellenden. Oa zijn binnen deze database alle mailadressen verzameld. De avond van de brand bij Mecari is de VOG door burgemeester Meijer benaderd om van deze mailadressen gebruik te mogen maken voor het verstrekken van nadere info over deze brand. Als VOG hebben wij besloten (bij uitzondering) dit gebruik toe te staan en dit is de reden dat u daags na brand deze info van de gemeente via mail heeft ontvangen.
Dank Mecari voor steunbetuigingen en hulp van oa Finntax
Louis van Besouw en Hans Wijgers hebben namens het voltallig personeel van Mecari Plastics via mail hun dank overgebracht voor de vele steunbetuigingen en het vele begrip dat zij van collega-ondernemers op Dombosch hebben gekregen. Dit ondanks het feit dat natuurlijk ook diverse bedrijven in de directe omgeving schade hebben geleden en overlast ondervinden. Direct na de brand heeft Finntax kantoorruimte voor Mecari beschikbaar gesteld en ervoor gezorgd dat zij telefonisch volledig bereikbaar waren.
Stijgende electriciteitsprijzen voor ondernemers?
Niet voor VOG-leden! Recent heeft Essent iedereen op de hoogte gesteld van hogere voorschotten voor gas en electriciteit vanwege stijgende energieprijzen in 2005. Deze stijging had u echter kunnen voorkomen door deel te nemen aan het project ‘collectieve inkoop energie’. De huidige VOG-raamcontracten stroom en gas hebben een looptijd tot 01-01-2006. Binnen dergelijke raamcontracten is de deelnemer verzekerd van een scherp tarief en gevrijwaard van de huidige prijsstijgingen. In de vergadering 13 april as zult u nader geinfomeerd worden over deze materie en zal tevens het nieuwe collectieve inkooptraject energie opgestart worden. Kom 13 april voor nadere info!
Beveiliging Dombosch
Op dit moment is op Dombosch sprake van collectieve beveiliging middels een patrouillerende beveiligingsdienst. Binnen de VOG-werkgroep beveiliging worden op dit moment de mogelijkheden bekeken van een virtuele beveiliging middels draadloze camerabewaking. Ook wordt hierbij de mogelijkheid bekeken van het creëeren van een Wireless Local Loop: een communicatienetwerk met meer/ruimere mogelijkheden dan bijvoorbeeld een glasvezelnet. In de vergadering 13 april as hopen wij u hierover nader te kunnen informeren.
Tot zover weer enige info. Voor meer info verwijzen wij u graag ook naar onze site vogweb.nl (oa onder item ‘nieuws’). Bij vragen/onduidelijkheden gelieve te reageren via info@vogweb.nl.
Met vriendelijke groet
bestuur VOG
ps. Eind maart volgt de volgende info-mail en in deze mail zult u ook opgeroepen worden u via de site aan te melden voor de vergadering 13 april. Het aanmelden kan overigens nu al voor degenen die niet kunnen wachten.