VOG mag Merk Brabant niet voeren

Enige weken geleden kwam het Merk Brabant in het nieuws. Een provinciaal initiatief dat zich richt op regiomarketing in/voor Brabant. Samen met de provincie als initiator en aanjager wordt het Merk Brabant ontwikkeld.

Als uniek ondernemerscollectief leek het ons zinvol ondernemersvereniging VOG hiervoor als ambassadeur aan te melden. Vooruitlopend op dit ambassadeurschap hadden we een actieve verwijzingslink op de VOG-homepage vermeld (site met meer dan 700 unieke bezoekers werkdagelijks). De Merk Brabant-organisatie heeft echter laten weten dat de VOG geen ambassadeur mag zijn vanwege het ‘lokale’ karakter.

Hoe lokaal zijn de meer dan 400 bij de VOG aangesloten ondernemers/bedrijven? En met een bedrijventerrein binnen de top 5 van West-Brabant, liggend aan/binnen een infrastructureel wegknooppunt en als randgemeente van nationaal park de Brabantse Biesbosch vervullen we tevens een sleutelrol.

Ondanks dat we het merk Brabant als initiatief en gedachtegoed ondersteunen mogen we dus helaas geen ambassadeur/merkpartner zijn. Een besluit dat we vanzelfsprekend betreuren. De actieve verwijzingslink naar www.dandenkjeaanbrabant.nl is dan ook van de VOG-site verwijderd.