VOG-ondernemers nemen café over

Voor de Verenaren zijn het bekende gezichten: eigenaren Mariëlle Lindemans (Vinks Vaten) en Adrie Oomen (KTB Oomen) en uitbater Jan Kievith. Zij gaan het nieuwe café Het HeereHuys runnen. Althans, nieuw? Het oude café is weer terug! Het drietal heeft de oude naam van het café, dat decennialang het aanzien van de kop van het Heereplein bepaalde, weer op de gevel teruggebracht.

Vrijdagavond verwelkomen de kersverse horecamensen burgemeester Matthieu Meijer als eerste gast. Hij opent het grandcafé. Daarna is iedereen welkom.

Want daar is het ze om te doen: een ontmoetingsplek zijn voor de gemeenschap van Raamsdonksveer. ‘We willen weer een kroeg voor heel het Veer’, zeggen Lindemans en Oomen in koor. ‘Dit is een fantastische plek’, vervolgt Lindemans, ‘met een terras aan het Heereplein. Aan de inrichting hebben we weinig veranderd, de entourage is gewoon goed. We hebben het alleen een likje verf gegeven. Het terras hebben we wel gemoderniseerd, met nieuwe parasols en stoelen.’

Voor de duidelijkheid: Lindemans en Oomen hebben niets met elkaar. In die zin: ze zijn vrienden, kennen elkaar vanuit het ondernemersleven – zij zit in de vaten, hij in de koeltechniek – en… vanuit de kroeg. Daar hebben ze ook de deal gesloten. Oomen: ‘Toen we hoorden dat het te koop stond, keken we elkaar aan en nog diezelfde avond zaten we bij de makelaar.’ Dat is vier weken geleden.