VOG: ‘van traditionele ondernemersclub naar community’

Nieuwe voorzitter Louis de Wit wil vernieuwingen doorvoeren, waarbij de ondernemer een centralere rol krijgt. Als het over licht gaat, laait het vuur in hem op.

Bezeten en gepassioneerd kan Louis de Wit erover vertellen. “Ik kan met licht van een shoarmatent qua beleving een driesterrenrestaurant maken, bij wijze van spreken.” En: “Licht is een vak. Je bent voortdurend op zoek naar de balans tussen beleving, functionaliteit en energie. Als licht niet belangrijk zou zijn, dan hang je toch heel je kamer vol met tl-buizen?”

De Wit ‘boert’ met zijn bedrijf AtexLicht ruim twintig jaar in het maken van lichtplannen. Sinds kort heeft hij er een taak bij: hij volgde Henk Adriaanse op als voorzitter van de ondernemersvereniging Geertruidenberg (VOG). Adriaanse sprong tien jaar lang op de barricaden voor bedrijvig D’n Berg. De Wit denkt aan een veel kortere termijn. “Daarin ga ik me bezighouden met vernieuwingen. Eerst maakte het VOG-bestuur vanuit de ondernemers een vertaling naar de buitenwereld toe, zoals via de site of richting gemeente. Maar we willen van een – tussen haakjes – traditionele vereniging naar een ondernemerscommunity.”

Lees hele artikel in BN DeStem, editie Oosterhout, van vrijdag 4 september.