Volgende week opening sushi-restaurant Yoshimi

‘Je moet je als dorp onderscheiden’. Van roemruchte bar naar imposant sushi-restaurant. De opening van de zaak ‘Yoshimi’ aan de Keizersdijk.

Hongyi Lin en zijn vrouw Kowa Lin beginnen in Raamsdonksveer een groot sushi-restaurant met ruim 250 zitplaatsen, Yoshimi. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur, volgende week is de opening. foto Johan Wouters/Pix4Profs © Johan Wouters

De opening volgende week zal bij veel Verenaren nostalgische gevoelens oproepen.  Daar waar ooit driftig gedanst en gesjanst werd in bar Con Pasa, kun je nu dineren. En waar de dj de Positive Force op zijn kop zette, daar komt voortaan de damp uit de keuken. Stoelen en tafels staan op de plek waar de studio van Esta Loca was.

De ruimtes van de voormalige bars Limaja (jaren ’50), Con Pasa (jaren ’70), Esta Loca (jaren ’90) en Positive Force zijn omgebouwd. Al geruime tijd was er sprake van leegstand. Nu hangen er Oosterse lampionnen en een panorama van de Japanse Fuji-vulkaan.

Con Pasa werd in 1970 geopend. © Piet Kieboom

‘Dit is van mij’
Donderdag 11 januari beginnen Hongyi en Kowa Lin in hun nieuwe zaak, een dag later is het restaurant open voor publiek. “Ik zag een tijd geleden het pand met de voorgevel en dacht meteen ‘dit is van mij’. Het zat in mijn hoofd. Ik had er geen enkele twijfel over.” Ze kwam vervolgens in contact pandenbezitters Piet en Pascal Kieboom, die bezig waren om het gebouw een facelift te geven. Een restaurant aan de Keizersdijk, dat was altijd de wens van Piet Kieboom. En dat is uitgekomen. “Je moet je als dorp ergens mee onderscheiden. Dat kan mijns inziens op culinair vlak en op het gebied van mode. Je kunt in Raamsdonksveer bovendien gratis parkeren, erg belangrijk.”

Limaja was de voorganger van Con Pasa aan de Keizersdijk. © archief Piet Kieboom

250 mensen
Er is een open keuken en een dessertbar. In Yoshimi kunnen ruim 250 mensen eten. Bijzonder is dat het restaurant in het achterste deel een split-level kent. De familie Lin is van Chinese origine en had eerder zaken in Eindhoven, Nieuwkuijk en Oosterhout. Raamsdonksveer wordt het eindstation. Daar is de 48-jarige Kowa zeker van. “Ik heb hier mijn ziel en zaligheid in gelegd. We hebben alles zelf ingericht en hebben veel ervaring, mijn man is een goede chef-kok.”

Hoewel de sushi-zaak een nieuw hoofdstuk aankondigt, wordt het Veerse verleden niet vergeten. Op de voorgevel komen verwijzingen naar de bars die ooit aan de Keizersdijk zaten.

De Positive Force met ernaast Esta Loca. De panden zijn samengevoegd tot een groot restaurant. © piet kieboom

Bron: BN De Stem