Volledig offline tijdens de vakantie of toch niet?

Jezelf en je bedrijf blijven ontwikkelen, je realiseert je vast wel hoe belangrijk dat is. Als je het zelf niet al had bedacht, dan wijst iemand anders je er wel op. De VOG Academy is in het leven geroepen om kennis te delen. We delen kennis vanuit de Academy met ondernemers, maar er wordt ook onderling kennis gedeeld, zo ook vandaag:

Volledig offline tijdens de vakantie of toch niet?

Elke keer als je op vakantie gaat als ondernemer, denk je misschien wel ‘Moet ik dit wel doen’? Je hebt de behoefte om offline te willen en toch heb je het idee dat het niet kan. Of je nou in je achtertuin blijft zitten, of op avontuur gaat in Afrika, vakantie nemen is belangrijk. Juist als ondernemer.

Even afstand van je onderneming geeft nieuwe inzichten. Door fysiek ergens anders te zijn kan het zomaar eens zijn dat je op ideeën of inzichten komt, die je anders niet zou krijgen, doordat je continu met je neus, overal boven op zit.

Er is veel meer mogelijk dan we soms zelf denken. We willen graag onmisbaar zijn. Toch kunnen je medewerkers en klanten je beter missen dan je zou willen. Dat geeft jou de mogelijkheid om het echt even los te laten.

Wat we zien, is dat ondernemers het vaak niet helemaal los laten. Ook niet tijdens de vakantie. En dat hoeft ook niet. Als het voor jou werkt om toch lekker wat te doen in de vakantie, doe dat dan gewoon. Zolang je ook aandacht kunt besteden aan je gezin, jezelf en het kan combineren met wat je dan echt wil doen.

Voor alle ondernemers die vakantie pakken: Geniet!

Wil je contact opnemen? Dan kan dit via Academy@vog.nl

Coördinator VOG Academie – Sabine van der Hulst