Voorzitter BRUG per direct opgestapt

Voorzitter Marco Verbrugge is vorige week per direct afgetreden als voorzitter van winkeliersvereniging Brug in de gemeente Geertruidenberg. Directe aanleiding is dat hij zich door enkele leden ‘onheus bejegend voelt’. Wat er precies is voorgevallen, wil hij niet kwijt. “Ik heb wat commentaar gekregen. Maar daarover wil ik niets zeggen.”

Wel stelt de voormalige voorzitter al langer met de gedachte te hebben gespeeld te stoppen. “Ik heb dit nu vijf jaar gedaan en vond het wel mooi geweest. Bovendien wil ik meer tijd aan mijn gezin besteden en gaat het nu met het centrumplan Raamsdonksveer om de verdere invulling, zoals waar zebrapaden moeten komen. Dat soort details is niets voor mij. Ik ben meer van de grote lijnen.” Zijn taken worden tijdelijk, totdat er een nieuw bestuur wordt gekozen, waargenomen door Toon Simons. Hij stelt dat een paar ondernemers onder meer problemen hebben met het feit dat Verbrugge geen winkelier maar makelaar is.

Waarom dat nu opeens een probleem vormt en niet in de voorgaande jaren, kan hij niet zeggen. “Er wordt hem ook het verwijt gemaakt dat hij met twee petten op zou hebben gezeten. Maar in mijn ogen valt hem niets te verwijten. Bij alle gesprekken die namens Brug zijn gevoerd met de gemeente over het centrumplan Raamsdonksveer is altijd een ander lid aanwezig geweest. Daar stond Verbrugge op.”