Vrachtwagens geweerd in gemeente

Vrachtwagens worden voortaan geweerd uit Raamsdonksveer, Geertruidenberg en Raamsdonk. ‘Inwoners ervaren veel overlast’

Het verbod gaat waarschijnlijk begin 2018 in, een precieze datum is nog niet bekend. Bestemmingsverkeer mag nog wel de kernen in.

Het verbod van de gemeente Geertruidenberg geldt onder meer voor de Stadsweg, Koestraat, Stationsweg (Geertruidenberg), Maasdijk, Beethovenlaan, Landonk, Wilhelminalaan (Raamsdonksveer), Kerklaan en Luiten Ambachtstraat (Raamsdonk).

‘Overlast’
“Vanwege de ligging van onze gemeente, in de oksel van de A27 en A59, ervaren onze inwoners overlast van vooral vrachtverkeer”, verklaart de gemeentewoordvoerder. “Door de doorstromingsproblemen worden verschillende routes binnen de kernen als sluiproute gebruikt. Juist het doorgaande vrachtverkeer brengt ongewenste verschijnselen met zich mee op het gebied van verkeersveiligheid en leefbaarheid.”

Borden
Ook wijst de gemeente op de schade aan de weg. “Onacceptabel. Er zijn voldoende alternatieve en geschikte routes voor het vrachtverkeer om hun bestemming te bereiken zonder de woongebieden in onze gemeente te belasten.” Er komen in de gemeente verkeersborden die wijzen op het verbod. Hoe vrachtwagens worden tegengehouden? “De politie treedt handhavend op bij het constateren van overtredingen”, zegt de gemeentewoordvoerder.

Bron: BN De Stem

Eerdere poll op deze website: