Vrijwillig een uurtje zwerfafval opruimen

Schoonmaakactie bij Louwman & Parqui. Een schone omgeving bij aankomst van je bedrijf. Een visitekaartje voor bezoekers en medewerkers.

Een twintigtal personeelsleden van Toyota – importeur Louwman & Parqui stak afgelopen maandag na werktijd de handen uit de mouwen en in de werkhandschoenen.

Annemieke Kuijsters heeft samen met Rochus Schoorl de actie in korte tijd voorbereid. “En dan toch al zoveel mensen. Ik vind het best een beetje spannend”, vertelt de kwaliteit – en milieucoördinator voordat ze haar uitleg begint. Lex van den Elsen verruilt jas en tas voor een oranje veiligheidshesje en vuilniszak. “Onlangs waren we op bedrijfsbezoek in Japan. Daar vertelden dealers dat ze al jarenlang op diverse manieren met maatschappelijk verantwoord ondernemen bezig zijn. Ik heb me direct aangemeld. Ik vind het een mooi idee om met collega’s inhoud te geven aan dit idee”, verklaart de Toyota ambassadeur.

De Wereld Schoonmaakdag werd op 15 september jl. gehouden. Omdat de voorbereidingstijd na terugkomst uit Japan hiervoor te kort was, vindt de activiteit vandaag plaats.
Geraldine de Winter ergerde zich altijd al aan zwerfvuil. Onlangs werd dit gevoel nog versterkt door een profielwerkstuk van haar zoon over plastic. Ze is vandaag na een vakantie weer voor het eerst aan de slag en hoorde van het initiatief. Met liefde plakt ze er meteen een uurtje op haar eerste werkdag na de onderbreking aan vast.De vrijwilligers worden in groepen verdeeld. Voor het oude ESSO – pompstation ( dat stond oorspronkelijk in Hilversum) wordt de groepsfoto gemaakt en dan trekken de wandelaars erop uit. Het is droog en er schijnt een waterig zonnetje. Even later is een groep op eigen terrein bij een coniferenhaag en een ander groepje op de Raamgatseweg bij de inrit actief. Een derde groep is op weg naar de Keizersveerse brug. Daar ligt volgens zeggen veel zwerfaval, waaronder een matras! Vandaar dat het elektrisch bedrijfsvoertuigje daar ook naar toe rijdt.
Al snel is het vooral plastic en papier dat in de afvalzakken verzameld wordt. Maar ook een lege wijnfles. Een mooi initiatief: wie volgt?

Bron: VOG Webredactie