Wat kost wegwerk detailhandel

Recentelijk uitten detaillisten in het centrum van Raamsdonksveer hun teleurstelling bij de gemeente over de vertraging van het wegwerk in het centrum (Vrijheidsstraat opengebroken en afgesloten). En gelijk hebben ze.

Sinterklaas, kerst en oud en nieuw geven de detailhandelsverkopen altijd een belangrijke impuls. Een relatief groot deel van de omzet wordt behaald in deze maanden. Een groot deel van deze omzet betreft de normale dagelijkse boodschappen maar ook cadeaus, luxe voedingsmiddelen, delicatessen en alcoholische dranken doen het goed.

Een goede bereikbaarheid is een basisvoorwaarde bij deze omzetmogelijkheden en een opengebroken toegangsweg hoort hier bij voorkeur niet bij. En van opengebroken wegen is in het centrum van Raamsdonksveer al geruime tijd sprake.

Maar natuurlijk horen opengebroken wegen bij het verfraaien van het centrum. September van dit jaar begon men dan ook met het deel Vrijheidstraat. Maar de informatie van de gemeente/Rasenberg infra is/was duidelijk: ‘De werkzaamheden duren tot medio november 2014’. Inmiddels zijn we bijna halverwege december en is men nog bezig. De teleurstelling bij detaillisten is dan ook minimaal begrijpelijk.