Wegafsluiting leidt tot fikse files

De gemeente Geertruidenberg voert van vrijdag tot maandag onderhoud uit aan oa de rotonde Maasdijk nabij de A27. De afrit vanaf Utrecht is daarom afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Hooipolder naar de A59. Vanmorgen (vrijdag 17-10) vanaf circa 7.30u is er reeds sprake van file/filevorming op de A27 en het verkeer rijdt in file door (het centrum van) Raamsdonksveer.

Opmerkelijk is overigens dat het de bedoeling van de wegomleiding is, gelet op de richting van de pijlen, om het verkeer vanaf knooppunt Hooipolder via Made naar R’veer te leiden. Vrijwel al het verkeer neemt echter de eerste afrit vanaf Hooipolder en beweegt zich in een file door (het centrum van) Raamsdonksveer. Dat bijvoorbeeld op bedrijventerrein Dombosch meer dan 5.000 mensen dagelijks werkzaam zijn blijkt duidelijk uit de verkeersstroom die zichtbaar is bij een wegafsluiting als deze.

Vreemd is ook dat de afrit vanaf de A27 en de rotonde Maasdijk afgesloten zijn doch er vrijdagmorgen om 10u nog geen werkzaamheden aan de rotonde zichtbaar zijn……..