Wegwerkzaamheden Oosterhoutseweg – Oude Veerseweg

Vanaf maandag 24 april tot naar verwachting 5 mei wordt de Oosterhoutseweg-Oude Veerseweg vanwege werkzaamheden afgesloten. 

Het gaat om het gedeelte tussen de bocht in de Oude Veerseweg in Oosterhout en de kruising met de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer waar de 60 km/h-zone begint/eindigt. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot vrijdag 5 mei. Vanaf eind april start dezelfde aannemer ook met werkzaamheden aan de Kreeksluisweg in Oosterhout. Medio mei zijn alle werkzaamheden aan de Kreeksluisweg klaar. Daarna is de weg weer bereikbaar voor doorgaand verkeer.

Bereikbaarheid gemotoriseerd verkeer
Vanuit Raamsdonksveer is de Oosterhoutseweg richting de Willemspolder nog wel toegankelijk. Alle bedrijven, winkels en woningen blijven dus bereikbaar. Vanuit Oosterhout blijven SCO en IJsco bereikbaar via de Kreeksluisweg of via de Jan Steenlaan.

Wat gebeurt er aan de Oosterhoutseweg en Oude Veerseweg?
De belijning wordt over de gehele lengte opnieuw aangebracht in de vorm van een ribbelmarkering. In het midden van de weg komt een doorgetrokken streep om het inhaalverbod te verduidelijken. Op diverse plaatsen worden de ontbrekende scheidingsbanden terug geplaatst. Daarnaast pleegt de aannemer onderhoud aan het asfalt.

Openbaar vervoer tijdens de afsluiting
Arriva rijdt met buslijn 326 deze weken via de route Oostpolderweg-Statendamweg-A59 tussen Oosterhout en Raamsdonksveer. Beide bushaltes aan de Kreeksluisweg en de halte Oosterhoutseweg (alleen richting Oosterhout) zijn tijdelijk buiten gebruik. De Brabantliner rijdt deze weken via de A27 en A59, waardoor de haltes aan de Burgemeester Elkhuizenlaan in Oosterhout vervallen.

Fietsers Raamsdonksveer-Oosterhout en vice versa
Fietsers rijden tijdens de afsluiting van de Oosterhoutseweg via de Beelaertsweg-Vissersweg. Hiervoor worden enkele verkeersmaatregelen getroffen, zodat autoverkeer niet door het werkvak van de aannemer of over het fietspad de Beelaertsweg kan bereiken. Vanuit Oosterhout worden fietsers via de Elskensweg-Otterweg-Vissersweg naar Raamsdonksveer geleid.

Bron: Nieuwsbrief gemeente Geertruidenberg