Werf en brandweer in Julianalaan

Het programma van eisen voor de nieuwbouw van de gemeentewerf met brandweer kazerne aan de Julianalaan in Raamsdonksveer is gereed.

Al enkele jaren is er gesproken over nieuwbouw van een brandweerkazerne, ter vervanging van de posten Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Het streven was om de twee kazernes samen te voegen tot één brandweerkazerne. Er is onderzocht wat de beste plaats zou zijn voor een nieuwe kazerne en uiteindelijk is er gekozen voor de variant nieuwbouw op de huidige locatie aan de Julianalaan in Raamsdonksveer, met behoud van een uitrukpost in Geertruidenberg voor één operationeel voertuig ( een tankautospuit). Naast het zoeken naar een nieuwe locatie voor de brandweer is er ook gezocht naar een nieuwe locatie voor de gemeentewerf.

In totaal wordt de accommodatie van het hoofdgebouw circa 1484 m2 (bruto vloeroppervlak) groot. Te verdelen in 657 m2 gemeentewerf, 570 m2 brandweerkazerne en 256 m2 gemeenschappelijke ruimten. Voor de gemeentewerf is ook een open machine/opslagloods van circa 483 m2 ( bvo) opgenomen in het programma.