Werk aan Geertruidenbergse Markt wordt woensdag hervat

De werkzaamheden aan de Markt in Geertruidenberg worden woensdag hervat. Eerder werd het werk gestaakt, omdat de gemeente was begonnen zonder dat de bezwaartermijn op de vergunning was afgelopen. Die verliep afgelopen vrijdag. Bezwaren zijn er niet binnengekomen.

De herinrichting van de Markt zou eigenlijk voor de Landelijke Vestingstedendagen in juni klaar moeten zijn. Dat voornemen dreigt in gevaar te komen. “Het streven is de Markt dan zo ver mogelijk klaar te hebben”, zegt wethouder Kevin van Oort. “Wij zijn daarbij afhankelijk van het weer.” Binnen de herinrichting valt ook het autovrij maken van de Brandestraat. “Deze werkzaamheden worden waarschijnlijk na de Vestingstedendagen uitgevoerd.”

Het werk heeft vier weken stilgelegen. Van Oort: “Wij betreuren dat we tijdens de werkzaamheden vertraging hebben opgelopen en hadden ook graag gezien dat het anders was gelopen. Uiteindelijk gaat het erom dat de prachtige historische Markt na de herinrichting de basis biedt voor onze inwoners, omwonenden, bezoekers en ondernemers om van onze vestingstad te genieten en hier een impuls aan te geven.” De gemeente hervat de werkzaamheden aan de noordzijde van het plein.

Bron: BNdeStem.nl