Werkgever moet minstens één 50-plusser uitnodigen voor sollicitatie

Uitzendbureaus die voor opdrachtgevers op zoek gaan naar kandidaten voor een vacature, zouden daarbij minstens één 50-plusser moeten voordragen.
Die oproep doen brancheorganisaties van uitzendorganisaties ABU en NBBU bij de aftrap van de campagne ‘Open voor 50-plus’ van MKB-Nederland en uitkeringsorganisatie UWV.

werkgever-moet-minstens-50-plusser-uitnodigen-sollicitatie

De campagne loopt sinds 2014, maar krijgt maandag een nieuw vervolg met radiospotjes. ABU en NBBU hebben zich ook aangesloten bij de campagne.

Volgens de organisaties blijft aandacht voor de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt hard nodig. “Wij vinden dat 50-plussers de kans moeten krijgen hun kwaliteiten en capaciteiten in te zetten in de huidige arbeidsmarkt”, aldus Jurriën Koops, directeur van de ABU.

Van de oudere werkzoekenden die vanuit de WW weer aan de slag gaan, doet ongeveer 30 procent dat via een uitzendbureau of intermediair.

Uit onderzoek van UWV is gebleken dat de bereidheid onder uitzendbureaus om 50-plussers te helpen groter is dan gemiddeld. Terwijl een derde van de bedrijven bereid is extra maatregelen te treffen om deze groep aan het werk te helpen, geldt dit voor zo’n 40 procent van de uitzendbureaus.

Bron: Nu.nl