Werkzaamheden Geertruidenbergse Markt per direct stilgelegd

De werkzaamheden aan de Markt in Geertruidenberg zijn per direct stilgelegd. Vanochtend zijn omwonenden hierover geïnformeerd. Reden is dat de gemeente een fout heeft gemaakt in de vergunning.

markt-geertruidenberg2

Half januari kreeg de gemeente de aanlegvergunning, maar enkele omwonenden wezen erop dat het werk pas zes weken na ontvangst en bekendmaking van de vergunning mag beginnen. De gemeente begon echter maandag 6 februari, zo’n drie weken na de bekendmaking.

In elk geval wordt tot 10 maart niets meer gedaan aan het historische hart. Doel was om voor de Landelijke Vestingstedendagen, die begin juni naar Geertruidenberg komen, klaar te zijn met de herinrichting. “Nu de werkzaamheden zijn stilgelegd, wordt de planning waarschijnlijk niet gehaald”, stelt de gemeente. “Met de organisatie van de Vestingstedendagen en de aannemer bekijken we op welke wijze we het evenement op de Markt kunnen inpassen.”

De Markt krijgt een grondige opknapbeurt, zo besloot de raad vorig jaar. Hiervoor was ruim een half miljoen gereserveerd. Eerder was ook al bekend dat de gemeente Geertruidenberg het parkeeronderzoek niet op tijd in orde had.

Stem op onze poll over dit onderwerp

afbeelding-poll-15

Bron: BNdeStem.nl