Enquête: Wie doet mee aan fonds Dombosch

Wel of geen camerabewaking op bedrijventerrein Dombosch in Raamsdonksveer? De ondernemers zijn nu aan zet.

Komende week begint de draagvlakmeting voor de bedrijfsinvesteringszone (BIZ). Bij een BIZ dragen alle ondernemers bij aan een gezamenlijk fonds. In dit geval wordt het geld puur ingezet voor camerabewaking. Alle ondernemers en pandeigenaren op Dombosch ontvangen een brief om hun stem uit te brengen. Dit kan tot en met donderdag 23 november bij de notaris. Begin december is de uitslag bekend, waarna de BIZ vanaf 1 januari 2018 een feit kan zijn.

Aan de draagvlakmeting zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet minstens de helft van de bedrijven gestemd hebben. Daarnaast moet twee derde van deze ondernemers voorstander van de BIZ zijn. Een eerdere poging om de BIZ in Raamsdonksveer op te tuigen ging de mist in, omdat er fouten waren gemaakt in de draagvlakmeting. Afgelopen september gaf de gemeenteraad groen licht voor de regels van een nieuwe BIZ.

Momenteel wordt de camerabeveiliging georganiseerd door Alert Security, niet alle bedrijven betalen daar aan mee. Inmiddels is de Stichting BIZ Dombosch opgericht. Wanneer de BIZ doorgaat, heeft de stichting ‘Een inspanningsverplichting’ tegenover de gemeente.

Bron: BN De Stem 21-10-2017 Sjoerd Marcelissen