Wie zijn de Volksvertegenwoordigers?

Kevin van Oort (Morgen!) krijgt meeste stemmen in Geertruidenberg en Keerpunt’74 boekte een enorme verkiezingsoverwinning.

Wethouder Kevin van Oort ontvangt zijn stemformulier, hij gaat stemmen bij het stembureau in de nieuwe bibliotheek in Raamsdonksveer. De afgelopen vier jaar was hij wethouder namens Groen Links, nu is hij een nieuwe partij begonnen met leden van Groen Links en de PvdA: Morgen! Foto Johan Wouters / Pix4Profs © Johan Wouters / Pix4Profs

De meeste voorkeursstemmen gingen naar Kevin van Oort (Morgen!). Wie zijn de andere gekozen volksvertegenwoordigers? Het gaat om een voorlopige verdeling. Mogelijk schuiven sommigen nog door naar een wethouderspost, waardoor er plaatsen in de raad vrijkomen.

Keerpunt’74
Keerpunt’74 krijgt vijf zetels. Albert Smit kreeg als lijsttrekker de meeste stemmen. John van Vugt is de tweede op de lijst. Op basis van voorkeursstemmen schuiven Sandra Berende, Jeffrey Aerts en John Langermans op naar plaatsen drie, vier en vijf. Mocht Keerpunt’74 een wethouder leveren, dan schuift een nieuwe kandidaat door.

Lokaal+
Lokaal+ heeft vier zetels te verdelen. Mike Hofkens heeft als lijsttrekker de meeste stemmen gekregen, op de hielen gezeten door Bert van den Kieboom. Frans Eijkhout en Wim Quirijnen voltooien het kwartet.

CDA
Het CDA krijgt er een zetel bij en komt uit op drie zetels. Berrie Broeders krijgt als lijsttrekker de meeste stemmers, gevolgd door Adriaan de Jongh en Leon Hooijmaijers.

Morgen!
De man met de meeste voorkeurstemmen in de hele gemeente Geertruidenberg is Kevin van Oort. Hij weet ruim 800 mensen achter zich. Namens Morgen!, een samengaan van PvdA en GroenLinks, gaan de drie zetels verder voorlopig naar Mirjam de Groot en Minie van de Weerd.

VVD
Patrick Kok krijgt bij de VVD als lijsttrekker de meeste stemmen. De tweede zetel gaat naar Dennis Havermans. Mocht de VVD geen wethouder leveren, dan blijft de fractie identiek als vorige raadsperiode.

D66
D66 verloor flink: van twee zetels naar een. Anke Voulon blijft in de gemeenteraad voor die partij.

Sociale Volkspartij
De Sociale volkspartij is een nieuwkomer, een afsplitsing van de SP. De SVP behaalt een zetel en die wordt ingevuld door Piet de Peuter. Dat betekent dat Frans van de Wiel, nu nog wel in de raad, buiten de gemeenteraad valt.

Bron: BN De Stem

Laten we onze enquête er ook even bij pakken. Klik hier