WIFI met turbo

Draadloos internet met de snelheid van het licht heet WiMax. WiMax maakt niet alleen een kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar draadloos beveiligingsnetwerk mogelijk, maar biedt ook vergaande mogelijkheden voor draadloos internet al of niet in combinatie met goedkope telefonie.
Toen de cyber-elite van Hollywood op het Sundance Festival eind januari de documentaire Rize kregen voorgeschoteld, zagen ze een glimp van de toekomst. De film over dansers in de straten van Los Angeles werd van een Intel-server draadloos naar een skihut op een bergtop gezonden, achttien kilometer verderop. De technologie die deze pr-stunt mogelijk maakte: Intels WiMax, ofwel Wi-Fi op anabolen. Het publiek was bijna net zo onder de indruk van het digitale kunststuk als van de film.
WiMax is the next big thing in draadloos internet waarmee het begrip breedband ingrijpend zal veranderen. Miljoenen mensen extra zullen gebruik gaan maken van de zeer snelle internetdiensten, die hen in staat stellen het net af te stropen waar en wanneer ze dat willen. Bovendien zullen de abonnementsgelden dalen, doordat nieuwe spelers tot de markt zullen toetreden. Mensen waren sceptisch over de technologie, maar nu zijn ze geïntrigreerd door de vooruitzichten.
WiMax is volgens Intel zes keer sneller dan de huidige breedbanddienst in de VS. De komst van WiMax kan goed uitpakken voor consumenten. De nieuwe technologie kan het eind zijn van kabel en adsl. Deze technologie kan tot lagere tarieven en hogere snelheden op internet leiden, mede door de verwachte concurrentie tussen de verschillende aanbieders.