Wijkagent R’donk en Dombosch twittert

Sinds kort twittert ook de wijkagent Geeske de Meulder over activiteiten en gebeurtenissen in haar werkgebied Raamsdonk (dorp) en de industrieterreinen Dombosch. Volg haar via www.twitter.com/wa_gbergdrim03.

Geeske de Meulder en haar collega’s twitteren over waar zij, als wijkagent, mee bezig zijn. Ze vertellen hun volgers wat er gebeurt en opvalt in de wijk. De bedoeling is dat wijkbewoners op die manier meer ‘zien’ van het werk van hun wijkagent. De tweets variëren van aankondiging van controles, opgeloste misdrijven tot preventietips. Daarnaast wordt twitter ook ingezet om getuigenoproepen te doen of om aandacht te vragen voor een specifieke uitzending van Bureau Brabant of Opsporing Verzocht.

De wijkagenten twitteren gewoon als zij op straat zijn, via de gsm. Ook kunnen zij via de mobiele telefoon meteen eventuele reacties lezen. Tweets gericht áán de politie kunnen leiden tot het direct aanpakken van overlastsituaties en het voorkomen van zaken. Toch vraagt de politie om in spoed gevallen gewoon 112 te blijven bellen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties. Wijkagenten zijn namelijk niet op elk moment bereikbaar en in de gelegenheid om direct te kunnen reageren.

Met de inzet van social media groeit het netwerk van de wijkagent. De politie verwacht dat bewoners sneller bereid zijn om te helpen bij het bestrijden van criminaliteit. Volgers worden meer betrokken bij de veiligheid en het leefbaar houden van hun eigen woonomgeving. De namen van de wijkagenten staan niet in de accountnaam. Simpelweg omdat de politie bij wisseling van wijkagent het account (en daarbij de ‘followers’) in stand wil houden. Verder twitteren zij vanuit hun politiefunctie en niet als privé persoon.

De Twitter-adressen van alle wijkagenten zijn te vinden op de website van de Politie Midden en West Brabant. Inwoners van Raamsdonk (dorp) en ondernemers op de industrieterreinen Dombosch kunnen hun wijkagent Geeske de Meulder volgen via www.twitter.com/wa_gbergdrim03.