WiMAX van Enertel ontsluit bedrijventerreinen

Rotterdam, 13 april 2005: Enertel Wireless B.V. heeft een samenwerkingscontract gesloten met Feel Safe Vision Products voor het ontsluiten van bedrijventerreinen in de regio Geertruidenberg-Raamsdonkveer-Oosterhout via WiMAX. Feel Safe Vision Products ontwikkelt en produceert beveiligingsapparatuur die gebruikt maakt van WiMAX breedbandverbindingen voor o.a. cameratoezicht op bedrijventerreinen. Samen met Enertel zal Feel Safe over de wireless breedbandverbinding ook Voice-over-IP en internettoegang aanbieden.
Jan van Schijndel, Algemeen Directeur van Feel Safe Vision Products: *Bij het ontsluiten van bedrijventerreinen in de regio stonden we voor de keuze dit via glasvezel of via WiMAX te doen. Gezien de veel hogere kosten van glasvezel en de langere levertijd, hebben wij voor WiMAX gekozen. Deze techniek stelt ons in staat bedrijven binnen een paar dagen diensten aan te bieden tegen concurrerende prijzen.*
Tevens is Feel Safe samen met Enertel in Eindhoven een project gestart waar met WIMAX-verbindingen in een aantal woonzorgcomplexen unieke videodiensten in de zorgsector worden aangeboden.