Windmolen op Dombosch

Bouwbedrijf Vaessen wil een windmolen plaatsen op eigen terrein in Raamsdonksveer. Het bedrijf is gevestigd aan de Zalmweg op het bedrijventerrein Dombosch, op de hoek van de kruising met de Elftweg. De gemeente Geertruidenberg heeft 25 februari besloten aan Vaessen de bouwvergunning te verlenen.

Het gaat om een windmolen met een hoogte van 12 meter, gerekend tot aan de as. Met de as erbij zou de windmolen uitkomen op 15 meter hoogte. Het bedrijf wil hiermee energie opwekken voor eigen gebruik, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De molen past binnen het bestemmingsplan en mag gebouwd worden, mits er 100 meter afstand is vanaf bewoond gebied. De eigenaren van het bedrijf wachten echter met het plaatsen van de molen, omdat er nog een bezwarenprocedure loopt.

De partijen zijn woensdagavond samengekomen bij een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie. Een bewoner van de Brouwerijstraat, op 240 meter afstand van Vaessen, heeft bezwaar gemaakt tegen de windmolen. Voornamelijk vanwege mogelijke geluidsoverlast. Volgens de gemeente betekent de afstand van 240 meter echter genoeg geluidsbelemmering. Een geluidsmeting achteraf is altijd nog mogelijk. Vaessen gaf aan dat de molen nauwelijks geluid maakt.

De bezwaarmaker heeft zijn bezwaar overigens al op 12 april 2010 ingediend. De gemeente heeft gewacht met het verlenen van de vergunning, omdat beide partijen nog met elkaar in gesprek waren. De bezwaarschriftencommissie bekijkt nu of de procedure van het bezwaar op de juiste manier is verlopen.