Winkeliers willen camera’s in centrum Raamsdonksveer

Bij een poll van ondernemersvereniging VOG heeft zich een grote meerderheid uitgesproken voor camerabewaking in het centrum van Raamsdonksveer. Onder de 106 stemmers is ruim 80 procent voorstander.

camera-toezicht1

Veiligheid
“Echt conclusies durf ik hier niet uit te trekken”, zegt John Gaasbeek van de VOG. “Wat het wel laat zien, is dat het merendeel veiligheid belangrijker vindt dan privacy.”

Dat laatste aspect is tot nog toe de voornaamste reden geweest om nog geen cameratoezicht in te stellen. Burgemeester Willemijn van Hees zei echter enkele weken geleden terug alsnog de mogelijkheid van camera’s te gaan onderzoeken.

Ondernemers in het winkelcentrum ontvingen flyers om te stemmen op de poll. “Ook willen we in de toekomst bewoners erbij betrekken”, meent Gaasbeek.

Juridisch
“Evenals Alert Security, dat op Dombosch de camera’s verzorgt.” Mocht de gemeente Geertruidenberg voor cameratoezicht gaan, dan moet dat juridisch onderbouwd zijn. Vervolgens zal moeten worden gekeken naar de kosten.

Wie betaalt wat? De gemeente of de ondernemers? “Niet heel onbelangrijk”, stelt Gaasbeek. “Maar daar durf ik nu geen uitspraken over te doen.”

Bron: BNdeStem.nl