WSG: maat vol voor Waalwijks college

Voor het Waalwijks college van B en W is de maat vol. Het wil dat Woningstichting Geertruidenberg (WSG) nog deze week duidelijkheid verschaft over de nieuwbouw van De Riethorst in Waspik.

Het nieuwe zorgcentrum zou deze zomer klaar moeten zijn. WSG zit echter in financieel zwaar weer en kan haar verplichtingen niet nakomen. Sterker: de bouw is nog niet eens begonnen, terwijl bewoners in februari 2011 al naar hun tijdelijke behuizing in Kaatsheuvel vertrokken.

De gemeente hekelt vooral het stilzwijgen van WSG. De corporatie geeft nog altijd geen duidelijkheid welk bedrijf de nieuwbouw van De Riethorst overneemt. “De stilte rondom de voortgang van het project baart ons grote zorgen”, schrijven B en W aan WSG-topman Peter Ruigrok.

De onzekerheid over de voortgang van WSG-projecten neemt ook in andere gemeenten toe. In Geertruidenberg vraagt het college de gemeenteraad toestemming om 100.000 euro uit te trekken voor een extern deskundige die het college moet bijstaan bij de te verwachten ‘zware’ onderhandelingen met WSG. Zo heeft WSG de bouw van het Koninginnebastion stilgelegd en wacht zij op een koper. Ook de nieuwbouw van zorgcentrum Het Hoge Veer is vertraagd. WSG voert momenteel onderhandelingen met een overnamekandidaat.

WSG werkt aan een saneringsplan dat uiterlijk 1 juni bij het Centraal Fonds Volkshuisvesting moet zijn.