WSG verkoopt historische panden

Te koop: een van de huizen waar de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh ooit woonde. Voor dik een half miljoen euro word je de trotse eigenaar van het monumentale herenhuis in het centrum van Zevenbergen. Maar het is wel een ‘opknappertje’. En ook op de Markt in Geertruidenberg staan er veel historische panden te koop.

De voormalige kostschool annex pastorie is een van de meer dan twintig historische huizen die door woningcorporatie WSG in de etalage is gezet. WSG is omgevallen en verkoopt huizen om uit de schulden te komen. De in Zundert geboren Van Gogh woonde er van najaar 1864 tot eind najaar 1866. Hij zat er op kostschool voordat hij naar de HBS in Tilburg ging. Het pand van Van Gogh is het meest opvallende dat te koop is gezet. Precies een maand geleden gebeurde dat.

WSG heeft nog veel meer panden te koop staan. In Geertruidenberg staan er meer dan twintig te wachten op nieuwe bewoners of gebruikers. Vooral op de Markt staan er veel historische panden te koop, winkels en woonhuizen.