Ysbaan toont nut attractief centrum!

Wanneer een organisme een goed ‘hart’ heeft dan zal vaak het omliggende gebied kunnen floreren en zich kunnen herstellen wanneer onvolkomenheden plaatsvinden. Ook een (dorps)centrum kan deze functie vervullen en de ijsbaan in het centrum van R’veer toont afgelopen (en waarschijnlijk ook komende dagen) aan welke positieve functie een attractief centrum kan hebben.

De materie ‘centrumontwikkeling R’veer’ is een al meer dan 30 jaar besproken materie en er lijkt nu misschien iets te gaan gebeuren. Echter nog niks staat vast………… Wel staat vast dat er nu een ijsbaan ligt in het centrum en dat de kiosk – op basis van een particulier initiatief – opgeknapt gaat worden. Niet de gemeente/politiek onderneemt actie maar de burgers zelf hebben het initiatief genomen en wie afgelopen dagen het Heereplein bezocht heeft zal positief verrast zijn.

De ijsbaan is namelijk niet alleen een unieke attractie doch lijkt ook een unieke functie van het centrum tijdelijk teruggebracht te hebben: het centrum als ontmoetingsplaats. Mensen wandelen naar het centrum, sommigen schaatsen, anderen genieten van de entourage, men praat wat, eet wat, drinkt wat, enz. Een attractief centrum kost dus niet alleen geld maar kan veel meer opleveren. Een goede nieuwjaarswens zou dus zijn dat voorbij de onmogelijkheden en de beperkingen gekeken wordt en er in 2008 iets zichtbaars binnen het centrum gebeurt. Een attractief centrum lijkt immers van groot belang voor een prettige en sociale woonomgeving.