Zomertoer Geertruidenberg Spectaculair van Start!

Doedelzakken, vaandels, zon, volle terrassen en live muziek!


De bewoners van de Koestraat in Geertruidenberg keken verrast toen de Dutch Pipes and Drums op zondag 23 juni rond 14:00 door hun straat marcheerde. De doedelzakband werd gevolgd door de vendelzwaaiers van het Gilde Sint Bavo, de Bergsche Battery en een zo genoemde ‘half track’ uit de tweede wereldoorlog met daarop Wethouder John van Vugt en OKG voorzitter Jan van Gils. Allemaal waren ze onderweg naar de historische markt van Geertruidenberg.


Hier volgde de officiële opening van de Zomertoer Geertruidenberg! De Zomertoer Geertruidenberg  is een initiatief van de gemeente Geertruidenberg en de ondernemers van de Markt. Stadspromotor Joyce Hijmans tekent voor de organisatie. “Ik heb samen met Andy Broeders een heel divers programma samengesteld. Met de verschillende muziekgenres hoop ik een brede doelgroep aan te spreken”, aldus Joyce Hijmans. De eerste editie van de Zomertoer kreeg een speciaal tintje omdat deze in het teken stond van de expositieopening “Geertruidenberg onder vuur”. Deze expositie, gerealiseerd door de Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe, is te vinden in de voormalige bibliotheek van de Schattelijn.

Na een speech van de voorzitter en wethouder volgde een muzikale middag onder leiding van The Young Stage Band. Kortom gezelligheid, zon en volle terrassen! Wat we nog meer kunnen verwachten? Joyce Hijmans straalt terwijl ze de rest van de programmering opsomt: “We gaan 30 juni in ieder geval verder met Smartlappen op de Markt! Dennis van der Stelt en Rooie Rico XXXL gaan zorgen voor een middagje meezingers. De andere data worden ook leuk: Jazz, Queen, Koren, Akoestisch, Zydeco er komt echt nog van alles aan”. De Zomertoer Geertruidenberg zal iedere zondagmiddag tussen 14:00 en 18:00 uur te bezoeken zijn.


Meer informatie kunt u vinden op de Facebookpagina “Stadspromotor gemeente Geertruidenberg