Zondag motoren op Dombosch

Liefhebbers van oldtimer motoren kunnen zondag 27 september hun hart weer ophalen op het industrieterrein Dombosch bij Raamsdonksveer. Op die dag worden daar demonstratiewedstrijden met klassieke racemotoren gehouden.

Het gratis toegankelijke evenement begint langzamerhand een klassieker te worden in de motorwereld, want het wordt dit jaar al voor de vijfde keer gehouden. De organisatie van de demonstratieraces is in handen van de stichting Historical Race-demo Event Dombosch (HRED). De stichting organiseert evenementen voor klassieke race- en sportmotoren van 1973 en ouder. Naast het houden van deze demonstratieraces heeft de stichting het streven geld op te halen voor lokale goede doelen. “Het evenement is vijf jaar geleden klein begonnen. De gemeente Geertruidenberg keek eerst even de kat uit de boom. Het is de afgelopen jaren een succesnummer geworden; van de gemeente krijgen we nu de volle medewerking”, aldus Roel van Zeelst, bestuurslid van de stichting HRED.

Het racecircuit is 1,8 kilometer lang en volgt voor een groot deel het Lissenveld langs de snelweg A27. In het programmaboekje heet het traject het Veka-circuit, zo genoemd naar de Werkendamse hoofdsponsor. De demonstratieraces worden gehouden in vijf klassen van 50, 125, 250, 350 en 500cc. Aan de start komen racers uit heel Nederland, maar ook lokale snelheidsduivels. Een extra attractie is het in motorkringen vermaarde steile wandklimmen met oude Indian-motoren. Ook zijn er de hele dag demonstraties trialrijden met crossmotoren door de Motortrialclub Uit Schijndel en de Motorsport Club Breda. Bij trialrijden ligt de nadruk op beheersing van het evenwicht tijdens rijden op moeilijk terrein.